Rudari tragali za Dankom iznad Brestovačke banje: Nemoguće da dete od 2 godine tuda prođe

Potragu otežava izuzetno nepristupačan teren područja obraslog šumom

27.03.2024. 10:38
  • Podeli:

Rudar Miroslav Androbić sa nekoliko desetina svojih kolega s kojima se organizovao u spasilačku četu rudnika, opisao je koliko je težak i nepristupačan teren na kojem su sinoć započeli potragu za malenom Dankom Ilić (2), devojčicom koja ja nestala juče, nešto pre 14 časova, u borskom naselju Banjsko polje.

Naime, Miroslav i ostali borski rudari odmah su se organizovali da pomognu policiji i svim hitnim službama, a pre svega očajnoj porodici nestale devojčice da što pre pronađu svoje dete.

Svaki trenutak je važan, svaki sekund presudan, ali potragu otežava izuzetno nepristupačan teren tog područja obraslog šumom.

"Sinoć smo samo došli da pomognemo i vratili se jer je na terenu bila Žandarmerija. Jutros smo organizovani kao Četa za spasavanje Rudnika iz Bora. Pretražili smo jutros, u dogovoru s komandirom, Brestovačku reku iznad Brestovačke banje do skretanja za banju na mostu kod Brestice. Teren je jako nepristupačan, mi smo jako teško prelazili teren i mogu da kažem da je nemoguće da dete od dve godine tuda prolazi", rekao je Miroslav za Kurir.

Nestanak male Danke, prvi put od uvođenja, uključio je srpski sistem alarmiranja i obaveštavanja "Pronađi me", po uzoru na amber alert.

Ona nestala u ponedeljak oko 13.45 časova, dok je majka davala vodu drugom detetu. Policija je odmah pozvana i bila na licu mesta u roku od 15 minuta, kao i vatrogasne službe, nakon čega je počela potraga.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči, visoka je oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()