Saobraćajno vaspitanje: "Kreirali smo poseban priručnik o saobraćaju, biće implementiran u nastavu"

Priručnik će da služi učiteljima i učiteljicama od prvog do četvrtog razreda, rekao je Stamatović

28.09.2024. 15:17
  • Podeli:
dečji sajam beograd, branko stamatović - 28 sept 2024 - TANJUG JOVANA KULAŠEVIĆ (1)-66f8014aa5778.webp Foto: TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ

Agencija za bezbednost saobraćaja je, u saradnji sa Zavodom za unapređenje nauke, obrazovanja i vaspitanja, kreirala poseban priručnik o saobraćajnom vaspitanju koji će biti implementiran u nastavne predmete, rekao je danas direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović na "Dečjem sajmu" u Beogradu.

Stamatović je istakao da da je Agencija na ovom projektu ostvarila odličnu saradnju sa Ministarstvom prosvete koje je prepoznalo važnost saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja. 

"Priručnik će da služi učiteljima i učiteljicama od prvog do četvrtog razreda za to kako da saobraćajno obrazovanje i vaspitanje, kako da bezbedno ponašanje u saobraćaju implementiraju u sve predmete. Zaista je to jedan veliki korak ka tome da saobraćajno obrazovanje i vaspitanje uđe u formalno obrazovanje", kaže Stamatović.

U cilju što bolje edukacije predškolaca i dece osnovnoškolskog uzrasta, Agencija svakom đaku prvaku poklanja besplatnu knjigu "Pažljivkova pravila u saobraćaju", a deci predškolskog uzrasta pravila saobraćaja predstavljena su kroz prilagođen sadržaj, odnosno, kroz bojanke. 

Stamatović je podsetio da se različiti besplatni edukativni sadržaji mogu naći na sajtu Agencije i oni su prilagođeni svim uzrasnim grupama.

Na ovaj način, ističe Stamatović, deca se od najranijeg doba informišu o saobraćajnoj kulturi, pravilima i opasnostima koje se dešavaju na drumovima i kolovozima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()