Skupština grada usvojila Odluku o Beogradskoj kartici

Ukoliko budemo uspeli da implementiramo ono što želimo, svaki Beograđanin će moći u svom novčaniku da ima popuste u najvećim trgovinskim lancima i pogodnosti važne za penzionere, mlade i radno sposobno stanovništvo, poručio Aleksandar Šapić

21.02.2023. 19:58
  • Podeli:

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su odluku o projektu Beogradska kartica, a gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je rekao da je cilj gradskih vlasti da kartice zažive na kvalitetan način, onakav kakav Beograđani zaslužuju.

Šapić je u obraćanju odbornicima na sednici Skupštine Grada kazao da je cilj gradske vlasti da Beograđani karticama dobiju brojne benefite i dodao da je on iskustva sa karticama imao i kao predsednik Opštine Novi Beogard, kada je  kako je rekao, više od četvrtine novobeogradskih porodica koristilo karticu.

"Ukoliko budemo uspeli da implementiramo ono što želimo, svaki Beograđanin će moći u svom novčaniku da ima pored popusta u najvećim trgovinskim lancima s kojima ćemo praviti ugovore, svoj profil gde će moći da nađu sve pogodnosti važne za određene grupe- penzionere, mlade i radno sposobno stanovništvo", rekao je Šapić.

On je dodao da je zamišljeno da se kartica vadi jednom i da traje do dok se ne promeni starosna kategorija. Šapić je dodao da će Beograđani moći preko kartice da ostvare sve pogodnosti koje je grad obezbedio za njih i dodao da je cilj da se obezbede kvalitetne kartice.

Beogradska kartica pružiće i mogućnost korišćenja besplatnih usluga i sadržaja u oblastima kulture, sporta, obrazovanja kao i drugim oblastima koje obezbeđuje grad Beograd.

Odbornici Skupštine grada prethodno su usvojili Plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade II faze prve linije metro sistema i Planu za izgradnju detaljne regulacije pešačko–biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, sa mostom preko reke Save.

Šapić, takođe, danas najavio da će ugovor sa Kenkartom, kompanijom koja je do sada vršila naplatu javnog gradskog prevoza biti raskinut, i da će posle 12 godina će kontrola i naplata karata u javnom prevozu biti vraćena pod upravu Grada Beograda. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()