Stanari niškog naselja protestovali u Beogradu, traže da im uključe struju

Uzrok problema stanara niškog naselja "12. februar" su neplaćeni računi stari 20 – 30 godina, zbog čega im je pre sedam meseci isključena struja

06.12.2022. 17:04
  • Podeli:

Više desetina stanara niškog naselja "12. februar" protestvovalo je ispred zgrade Ministarstva rudarstva i energetike tražeći da se ponovo priključe na struju koja im je ukinuta pre sedam meseci.

Oni su svoje zahteve predali predstavnicima ministarstva, a posle sastanka predstavnika Ministarstva, EPS-a, grada Niša i romskog udruženja Opre Roma Srbija rečeno im je da će dobiti odgovor za 10 do 15 dana.

Jedan od organizatora protesta Ljubiša Vučković kaže da u naselju "12. februar" živi 24 romske porodice sa oko stotinak ljudi, da im je struja ukinuta zbog neplaćenih računa.

Osim zahteva da plate dug, kako kaže, traže im i papire o legalizaciji, o čemu niko od stanara ne zna ništa. Vučković ističe da je veoma teško bez struje, posebno u doba godine.

"To naselje je izgrađeno 1948. i stvarno ne znam o čemu se radi. Ne poznajem tu materiju. Voleo bih da znam. Bitno je da nam puste struju, jer bez struje nema života, a sve ostalo se da srediti", kaže Vučković.

Dodaje da su uzrok problema neplaćeni računi stari 20 – 30 godina i pita zašto je EPS dozvolio da se nagomilaju toliki računi.

"Nisu nam slali uplatnice za stara dugovanja. Neko je potpisao nešto što nije smeo da potpiše. Čekamo odgovor pa ćemo onda o svemu da pričamo", rekao je Vučković.

Naglašava da su stanovnici tog naselja većinom socijalni slučajevi i da njegova supruga i on primaju socijalnu pomoć od 14.600 dinara.

"I sad neki stručnjak neke izračuna koliko to dođe na 30 dana, da ja platim sve dažbine i ostale prateće troškove. Možda ja bahato trošim, ali ne znam kako da živim od toga", kaže Vučković.

"Mi smo specijalni i nalaze nas samo za rat i glasanje – tu smo prvi. Ne hvalim se time, ali i ja sam učesnik rata i nije mi žao što sam bio na Kosovu, jer i ja sam deo Srbije. U ratu sam se razboleo i sada dajem do 2.000  dinara mesečno za lekove", poručio je Vučković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()