Super oluja zasula Vrbas i Kulu: Zastrašujući snimci prirodne nemani, lomila sve pred sobom

Na udaru su bili i Apatin, Sombor i Bačka Palanka

14.07.2023. 10:34
  • Podeli:
oluja taraš instagram 192rs-64b108603a395.webp Foto: Instagram@192.rs

Grad veličine teniske loptice juče je zasuo Vrbas, Kulu, Apatin, Sombor kao i delove Bačke Palanke. Snimci na društvenim mrežama pokazuju razarajuću moć prirode.

Juče oko 19 sati, kako je i najavljeno na sajtu RHMZ, snažan grmljavinski sistem ušao je iz istočne Hrvatske i najpre se obrušio na severozapadni i centralni deo Bačke. Reč je o snažnoj superćelijskoj oluji.

Kao posledica jakog grada ostali su razlupani automobili, prozori na kućama i uništene fasade, a još će se sabirati šteta na usevima.

Najgore je, čini se sa snimaka, bilo u Vrbasu i okolnim mestima gde su šokirani meštani snimali neverovatne posledice oluje.

Čini se da će posledice ovog nevremena, u materijalnom smislu, biti ogromne ali srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Kao što se vidi na snimcima dvorišta su se zabelela kao usred zime od grada.

Kako su meteorolozi najavili za danas, pljuskovi su mogući samo u brdsko palninski predelima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()