U Srbiji u prvom kvartalu manje rođenih i umrlih nego pre godinu dana

Ukupno posmatrano, i dalje je broj preminulih znatno veći od broja novih malih stanovnika naše zemlje

25.04.2024. 14:47
  • Podeli:
demografija, demografska slika u srbiji, srbija, broj rođenih, beba, bebe, trudnoća - shutterstock-662a50d8d6def.webp Foto: Shutterstock

U Srbiji je u prva tri meseca ove godine rođeno 14.523 dece, što je za 403 ili 2,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine kada je rođeno 14.926 beba, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Manji je i broj umrlih, pošto je od januara do marta ove godine umrlo 26.532 ljudi, u prvom lanjskom kvartalu 26.685, odnosno 0,6 odsto ili 153 više nego u istom periodu 2024. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()