Učesnici protesta 'Srbija protiv nasilja' stigli do Policijske uprave u Despota Stefana

Protest je počeo oko 19.30 ispred Narodne skupštine gde su još jednom pročitani zahtevi, nakon čega je minutom ćutanja odata pošta svima nastradalima u nedavnom u nasilju

08.07.2023. 20:50
  • Podeli:
Deseti protest Srbija protiv nasilja_Foto Tanjug_Rade Prelić (2)-64a9af60e60a7.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, stigli su večeras do Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana. Oni su, prethodno, na kratko zastali ispred zgrade Javnog servisa RTS u Takovskoj ulici.

Protest je počeo oko 19.30 časova ispred Narodne skupštine gde su još jednom pročitani zahtevi. Potom je minutom ćutanja odata pošta svima koji su poslednjih dana nastradali u nasilju, kao i preminulom čuvaru srpskog vojničkog groblja u Solunu Đorđu Mihailoviću.

Učesnici su tokom šetnje prošli Takovskom i Cvijićevom ulicom, a odatle stigli do Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana kako bi, kako su rekli organizatori, dali podršku inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću (slučaj Jovanjica) i svim, kako su naveli, časnim policajcima.

Protest "Srbija protiv nasilja" organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Protesti "Srbija protiv nasilja" održani su i u Kraljevu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()