Ukinuta vanredna situacija u Prijepolju: Reka Lim povukla se u svoje korito

Ovo izlivanje Lima nije prouzrokovalo veću materijalnu štetu na putnoj infrastrukturi

27.11.2023. 17:48
  • Podeli:
reka lim FOTO TANJUG MGSI PREDRAG MITIĆ-6564c7df33f71.webp Foto: Predrag Mitić/Tanjug

Na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik Privremenog organa Izudin Šantić doneo je odluku da se ukine vanredna situacija, koja je bila na snazi od 22. novembra, na delu teritorije opštine Prijepolje zbog obilnih padavina i opasnosti od poplava.

Na sednici Štaba za vanredne situacije, nakon razmatranja izveštaja jednoglasno je zaključeno da su prestale okolnosti koje su doprinele proglašenju vanredne situacije u četiri mesne zajednice i to Prijepolju, Ivanju, Velikoj Župi i Brodarevu.

Šantić je naveo da nema više bijazni od poplava i da je nivo Lima ispod 200 centimetara, što je ispod nivoa redovne odbrane od poplava, na osnovu čega je odlučeno da se ukine vanredna situacija.

Podseća se da se reka Lim kratkotrajno izlila u prijepoljskom naselju Ivanje, gde je potopila jednu saobraćajnicu.

Međutim, za razliku od nekih prethodnim poplava, ovo izlivanje Lima nije prouzrokovalo veću materijalnu štetu na putnoj infrastrukturi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()