Ukoliko čekate operaciju kuka ili kolena: Do 1. juna možete da zatražite preusmeravanje na drugu bolnicu

Pacijenti koji su na listi čekanja mogu da se prebace u druge bolnice gde je kraća lista

10.05.2023. 10:18
  • Podeli:
bolnica pixabay-63c7fb55ecddf.webp Foto: Pixabay

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) pozvao je osiguranike sa liste čekanja za ugradnju endoproteze kuka i kolena, kojima je upućen dopis, da se do 1. juna ove godine izjasne da li žele da budu preusmereni u zdravstvenu ustanovu u kojoj operacija može da se obavi u najkraćem roku. 

RFZO je prošlog meseca uputio poziv na kućnu adresu pacijentima koji najduže čekaju na ortopedske operacije da, ako žele, daju saglasnost da budu upućeni u drugu državnu bolnicu na teritoriji Srbije gde bi bili operisani u najkraćem roku.  

Kako je navedeno u saopštenju, popunjen i potpisan upitnik pacijenti treba da dostave Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje poštom ili skenirano elektronskom poštom na imejl adresu: public@rfzo.rs  

Poziv je upućen osiguranicima sa liste čekanja za ortopedske intervencije koju je RFZO formirao na osnovu podataka dobijenih od zdravstvenih ustanova.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()