UNA pitala gradonačelnika šta će biti sa Starim savskim mostom: Evo kakav odgovor smo dobili

Ono što je izvesno jeste da će tramvajski most biti zatvoren za saobraćaj od 1. novembra

Autor: Zvonko Ninkov
24.10.2024. 20:01
  • Podeli:

Grad Beograd i ove godine obezbeđuje novogodišnje vaučere za  svu decu uzrasta do 19 godina, kao i za sve zaposlene u predškolskim i obrazovnim ustanovama. To je najavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Vrednost vaučera još nije poznata, a pre godinu dana ona je  iznosila 6.000 dinara i za tu sumu moglo je da se pazari u radnjama sportske opreme. Šapić kaže da se nada da će ove godine biti nabavljeni i prečišćivači vazduha za sve učionice u beogradskim školama i vrtićima.

"Očekujem i nadam se da će konačno da uspe i da će u 11.500 prostorija imati u stvari 11.500 prečišćivača vazduha i da neće postojati ni jedan prostor gde deca, predškolci, osnovci i srednjoškolci provode vreme, a da nema prečišćivača vazduha i to jeste nešto što nismo uspeli da uradimo, godinu ipo dana o tome govorimo", istakao je Šapić.

Gradonačelnik najavljuje i izgradnju obilaznice oko centra grada koja bi trebalo značajno da rasteretiti saobraćaj.

"Tu se pre svega misli na Novi Beograd, zatim dva bulevara koja idu paralelno sa Savom i Dunavom i jednim poluprstenom, za koji se nadamo da će postati prsten. Dosta mera, odluka i radova. Započeli smo proširivanje ulica na Novom Beogradu, izgradnju kružnih tokova, ali ćemo predstaviti to kako biste videli kako mi vidimo i šta očekujemo u sledeće dve godine ako sve bude u redu i ako budemo u prilici da ga sprovedemo".

Na pitanje Una Televizije, da li će Stari savski most biti premešten na Veliko ratno ostrvo, kako je to pojavilo u medijima, Šapić kaže
da je to pitanje za Vladu Srbije.

"Ja se bavim novim mostom. To sam i više puta ponovio. Sve informacije gde će ići most, gde će biti prebačen. Što se nas tiče, na Lidu treba da bude pešačko-biciklistički most", zaključio je Šapić.

Ono što je izvesno jeste da će tramvajski most biti zatvoren za saobraćaj od 1. novembra, a da će u dogledno vreme biti i uklonjen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()