UNA na licu mesta: Izvršitelji pokušali da isele 13 porodica iz sporne zgrade u Južnom Bulevaru

Sporna zgrada u Južnom bulevaru izgrađena je 2017. godine

Autor: Sara Parežanin
11.10.2023. 19:40
  • Podeli:

Tokom današnjeg dana, veći broj građana okupio se ispred zgrade u beogradskom Južnom bulevaru, kako bi sprečili iseljenje 13 porodica. Za 10 časova bilo zakazano iseljenje, cela drama trajala je pola sata, a ipak je završena povlačenjem izvršitelja i policije.

Porodice navode da je sve proizašlo iz falsifikovanih potpisa koji su omogućili da zgrada bude stavljena pod hipoteku i da problem datira još iz 2013. godine.

UNA TV

Javna izvršiteljka Svetlana Mamić pokušavala je i ranije da sprovede iseljenje i preuzimanje stanova, jer su oni deo predmetne prodaje usled dugovanja koje je napravio građevinski preduzimač.

Izvršenje se, navodno, sprovodi uprkos tome što je sud 2017. godine utvrdio da građevinska firma “Geon Construction” nije vlasnik nepokretnosti na kojima je odlučeno sprovošenje izvršenja.

UNA TV

Stanari poručuju da čekaju odluku o održavanju ročišta, kako bi se ova situacija razrešila i da do tada nemaju nameru da napuste svoje domove. Stanari i dalje strepe za svoju sudbinu, jer nije poznato šta će se dalje dešavati.

Ispred zgrade su takođe bili članovi organizacije "Krov nad glavom".

Podsetimo, prethodni pokušaj iseljenja ovih porodica, odnosno praktično cele zgrade, bilo je 29. juna, kada je odloženo.

Kako je izgledao ovaj pokušaj iseljenja pogledajte više u našem prilogu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()