UNA na 'menjaži' ispred hotela 'Moskva': Višedecenijska tradicija urbanog Beograda se ne menja

Istraživali smo koji album je trenutno aktuelan

Autor: Una Đuričić
18.02.2024. 20:45
  • Podeli:
menjaža terazije una-65d24f82e48d3.webp Foto: UNA

Na platou ispred hotela "Moskva" se sličice i dalje menjaju. Ova tradicija okuplja sve uzraste, a ekipa UNA televizije je istraživala koji album je trenutno aktuelan.

Bez dogovora, preciznih termina i javljanja, potpuni stranci se već godinama sastaju na istom mestu jer ih vezuje ista ljubav, sličice. Svake nedelje, ljudi dolaze sa špilom duplikata i spiskom sličica koje im fale u nadi da će baš danas da popune ceo album. Plato kod Terazijske česme već decenijama važi za mesto gde su svi dobrodošli da podele i sličice ali i dobru energiju, druže se i precrtaju što više brojeva sa spiska.

Danas je gužva možda bila malo manja, zbog praznika, ali oni najredovniji su bili tu, a kako to izgleda pogledajte u videu ispod:

"Menjaži" se podjednako raduju i roditelji, bake i deke, momci i devojke jer osećaj uzbuđenja kada se nađe baš ta specijalna zlatna sličica i popuni se ceo album, ne zna za godine.

Bilo da su fudbaleri, barbi, životinjsko carstvo ili neke druge sličice, duh ovog događaja se ne menja. Ako želite da, bar na kratko pobegnete od buke i problema, ponesite duplikate i postanite deo ove duge beogradske tradicije. Sledeća prilika vam stiže već sledeće nedelje. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()