UNA televizija nastavlja sa humanim delima: Za bolje sutra prodavaca magazina "Liceulice"

Televizija UNA nastavlja da pruža pomoć onima kojima je to najpotrebnije

22.02.2024. 19:14
  • Podeli:
popodne lice ulice 1-65d78de711ee0.webp Foto: UNA

Prodavce magazina "Liceulice" sigurno ste videli na ulicama Beograda, Novog Sada ili Kikinde. Nose plave prsluke i nenametljivo prodaju štampane primerke magazina, kako bi zaradili novac za život. Oni su svakodnevno na ulicama, kakvi god da su napolju vremenski uslovi, i ne prose, već obezbeđuju egzistenciju svojim radom.

Proteklih meseci gledali ste naš kviz "Jedno pitanje", a u novogodišnjem specijalu su naš kolega Slavko Beleslin i glumac Branislav Trifunović odlučili da nagradu dodele upravo vrednim prodavcima ovog magazina.

Foto: UNA

Gosti "Popodneva" kod Ane Šupić bili su Vanja Jakovljević i Nikola Repec koji su govorili su o samom magazinu, o planovima, ali i o njihovoj svakodnevnici, a nagradni ček u iznosu od 3.250 evra uručio im je upravo voditelj Slavko Beleslin uživo u programu.

"Dali smo sve od sebe da što više novca ostane za 'Liceulice' i za vas! Puno mi je srce što mogu da vam uručim ovaj ček. Sadržaj vašeg magazina je fenomenalan, to vam kažem kao novinar. Ima predivnih tekstova koji su analitički, koji ulaze duboko u razne teme, uglavnom društvene. Ali moj najomiljeniji deo jesu priče samih prodavaca. To su priče o uspehu i kada sve radi protiv vas, priča o jednoj fenomenalnoj ideji koja je procvetala na našim ulicama da može da vrati dostojanstvo i samopoštovanje i naravno izvor zarade koji tim ljudima koji to bez ovog magazina ne bi mogli da ostvare... I zato, hvala vama", poručio je Slavko Beleslin.

Foto: UNA

Prvi broj ovog magazina izašao je 2010. godine, u tiražu od 1.000 primeraka, sada izlazi čak deset puta godišnje.

"Ovakve akcije nama znače baš dosta. Pre svega zbog toga što ljudi prepoznaju ono što mi radimo, našu misiju i da ovaj novac možemo da uložimo u naš razvoj i potražimo prodavce koji bi radili za nas", zaključila je Vanja Jakovljević.

UNA televizija, pored kvalitetnog informativnog i zabavnog programa, podržava i promoviše humanost kroz sve svoje emisije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()