UNA u poseti Božićnom seocetu: Uživanje za mališane pored Hrama Svetog Save

Božićno seoce otvorilo je svoja vrata ponovo nakon tri godine pauze

Autor: Jana Jakšić
28.12.2023. 19:31
  • Podeli:

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, Božićno seoce na platou kod Hrama Svetog Save, posle tri godine, ponovo je otvorilo svoja vrata. Bog može svašta, ali ne plaća račune, pa smo zato proverili kakve su cene na ovom novogodišnjem vašaru.

Zbog visokih temperatura ne osećaju svi prazničnu atmosferu, ali na miris borovih iglica i kuvanog vina, koje greje, niko ne može da ostane ravnodušan. Tu je i kuvana rakija, domaći proizvodi, flaširana vina.

I dok na planinama cena kuvanog vina iz godine u godinu raste, pa po čaši ide i do 500 dinara, u Božićnom seocetu možete da se opustite, jer je cena ista kao prethodnih godina. Cena je 200 dinara, kao i prošlih godina, što je dobro jer su konstantne cene u doba inflacije praznik i lek za naše novčanike. To nije jedini lek na koji smo naleteli. U zimskom periodu vladaju virusi, pa i ne čudi da se kupci na štandu sa pčelinjim proizvodima ovih dana više interesuju za prirodne pojačivače 
imuniteta nego za med.

UNA

„Kupuju ove mešavine perga, mleč,polen, propolis, jako je dobro za imunitet i krvnu sliku kao i mleč, bronhi za bronhije za pluća“, rekla nam je Olga Vladisavljević.  

Zdravlje je važno, ali deci je čini se najvažnije da se dobro zabave i zaslade, i ne samo deci. 

Palačinke su oko 350 dinara, kao i krofnice, dok su kokice i vuna između 200 i 300 dinara u zavisnosti od veličine.

UNA

Za razliku od mnogih novogodišnjih vašara gde su cene više, novčanici se na ovom neće u potpunosti isprazniti. Ponuda je raznovrsna, a slatkiši nisu jedino čemu se deca raduju, jer će plato  kod Hrama ove godine posetiti i posebni gosti.

„Imaćemo ovde u drugoj fontanici druženje sa jaganjcima i magarencetom, imaćemo predstavu ‚Jazavac pred sudom‘, koncert pijaniste Lazara Zečevića. Imaćemo i veliki koncert hora u kripti hrama i tradicionalni božićni koncert“, istakao je protođakon Mladen Kovačević.  

Božićno seoce biće otvoreno do 15. januara, a ako ste željni dobre praznične  atmosfere, ovde ćete 
je sigurno pronaći.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()