UNA u potrazi za povoljnim stanom za iznajmljvanje: Pozvali smo 10 oglasa, ovo su cene

Da li oni koji izdaju stanove imaju makar malo empatije kada im se na oglas jave potencijalni zakupci sa finansijskim poteškoćama...

Autor: Tijana Škodrić
25.07.2023. 20:15
  • Podeli:

Selidba se nalazi na listi najstresnijih situacija u životu. Pogotovo je teže da pronađete stan ako imate finansijske poteškoće. Upravo se to često događa studentima. Zbog toga smo proverili da li građani prema njima osećaju viši stepen empatije kada im izdaju stanove?

Pozvali smo 10 brojeva telefona iz oglasa i na osnovu toga postavili uzorak – da li su sugrađani spremni da za studente spuste cene stanova?

Prvo proveravamo na Karaburmi, 40 kvadrata, 370 evra. Odmah nailazimo na krucijalni problem, pošto vlasnik kaža da stan ne bi ni izdavao studentima.

A tek kada smo rekli da nam stan treba "za ćerku", tada smo mogli da pregovaramo o ceni.

Prvi savet, dakle: da možda neko stariji pozove za vas.

Sledeće Filmski grad, 41 kvadrat, 400 evra. I opet ista situacija – ne izadaju studentima.

Zatim, malo dalje od centra. Grocka – 250 evra za 65 kvadrata. Ali za popust za studente, ni ovde baš nisu sigurni da li mogu da daju...

Možda neko izbegava odgovornost da oseća manje krivice? Zato smo odlučili da podignemo cenu, možda nam se posreći. Visnjička banja, trosoban stan od 80 kvadrata – 700 evra.

I – prva pobeda! Sagovornicima smo u glasu ostili empatiju, kada su nam rekli da su spremni da, ako bude dvoje stanara, razmotrimo popust na cenu.

Drugi savet: ne odustajte!

Sledeći poziv, i novo pregovaranje je pošto u dobrom smeru...

A kako se završila naša potraga za idelanim studentskim stanom, saznajte u prilogu TIjane Škodrić na početku teksta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()