Uručeni ugovori o zaposlenju najuspešnijim medicinarima: Najavljeno povećanje plate do kraja godine

Ceremonija uručenja ugovora održana je u Palati Srbija

25.04.2023. 13:02
  • Podeli:
Aleksandar Vučić Tanjug MILOŠ MILIVOJEVIĆ-6447aee9a496c.webp Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju za još 100 najuspešnijih diplomca svih medicinskih fakulteta i 100 diplomaca srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Ceremonija uručenja održana je u "Palati Srbija".

Danas ugovore o radu i priliku za nastavak stručnog usavršavanja u nekoj od zdravstvenih ustanova u Srbji dobija još 100 mladih lekara, najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 100 medicinskih sestara i tehničara najupešnijih dipomaca srednjih medicinskih škola, rečeno je na ceremoniji, kojoj je prisustvovala i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

"U času kada stupate u ovu profesiju, stavićete svoj život u službu humanosti. Niste mali i vrlo ste obrazovani. Danas smo u teškim vremenima, kada se boirimo za opstanak i rađanja više dece. Od vas zavisi boljitak Srbije i to pokazuje ulaganje države u vas i lekarsku opremu. I hvala predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na tome. U vremenima velikih izazova trebaju nam najbolji, i od vas se najviše očekuje. Budite humani, to je ono što će vas potvrditi kao lekare. Dobrodošli", rekla je ministarka Grujičić.

Okupljenima se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će se u budućem periodu obezbediti povećanje zarade za medicinsku struku. 

"Mi ćemo u narednom periodu dati sve od sebe da tehničarima na kojima uvek počiva zdravstvo, obezbedimo veća primanja pre kraja godine, da se ljudi vrate u našu zemlju i tu da rade. Da uradimo sve ono najbolje u našim klinikama i zdravstvenim centrima. Vi ste dosad bili najuspešniji i najviše ste radili. Ono što je važno je da znate da imate od danas veću odgovornost. Kada radite za državu onda nemate prava da se pomerate izvan linija vašeg delovanja. Nema ničeg časnijeg od onog što radite za svoj narod", rekao je on i dodao: 

"Morate da vodite računa kako se ponašate bilo gde. Vi ćete biti nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu jer ćete nositi novo društvo. Ja sam profesora Davidovića upoznao u ne tako lakim okolnostima, gde sam video prostorije u kojima radi. Takve prostorije idu u zaborav, ne samo za lekare nego i za tehničare. Imamo mnogo bolje uslove za rad danas. Hoćemo da vodite našu zemlju, a od vas tražimo ozbiljnost i odgovoran rad. Hvala vam na dosad ukazanoj odgovornosti i ozbiljnosti, ali verujte da težak rad donosi najveću radost. Želim vam puno uspeha i teškog rada", rekao je predsednik Vučić.

Biće značajno povećanje plata do kraja godine i za lekare i medicinske tehničare, naglasio je predsednik.

Ministarstvo zdravlja je u cilju sprečavanja migracije zdravstvenih radnika pokrenulo Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakultata i srednjih medicinkih škola i u okviru ovog programa od 2018. godine do sada je bilo ukupno zaposleno 811 doktora medicine i 1.650 medicinskih sestara tehničara.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()