Veliki uskršnji festival na Tašu: Mažoretkinje, zabavljači i kreativne radionice za decu

Cilj festivala je da se ulepša Uskrs onim đacima koja možda ne mogu na pravi način da proslave najradosniji hrišćanski praznik

Autor: Kristina Koturanović
15.04.2023. 20:20
  • Podeli:
Uskršnji festival na Tašu_Foto UNA-643aea24e0a25.webp Foto: UNA

U Tašmajdanskom parku otvoren je šesti po redu Veliki uskršnji festival koji će i ove godine obeležiti mnogobrojni pozorišni, muzički i plesni programi na centralnim festivalskim binama.

Karnevalsku atmosferu će dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, maskote omiljenih dečjih junaka kao i različite celodnevne kreativne radionice.

"Imamo i te takmičarske discipline. U nekima mogu da se oprobaju naši posetioci, a neke su rezervisane i za ovaj humanitarni deo koji ćemo kasnije pomenuti. Takmičanje u tucanju jajima, u nedelju, tradicionalno, naravno na Uskrs, na sve tri lokacije. Ko želi da nam se priključi na našoj Instagram stranici - Veliki Uskršnji karneval, može da vidi tačnu satnicu kada se gde održava ovo takmičenje, da ponese svoje srećno jaje od kuće ili već može ovde na festivalu sto se tiče Vračra i Palilule da se opskrbi jajetom", kaže za UNU organizatorka festivala Ljiljana Vukotić.

Ovaj festival ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja društvene odgovornosti kod najmlađih ali pre svega, akcenat je na razvijanju osećaja solidarnosti i važnosti dobročinstva.

"Naši osnovci iz svih 17 škola sa opštine Palilula i sedam škola sa opštine Vračar su nam se priključili u ovoj akciji. Oni su na svojim likovnim sekcijama unapred pripremili više stotina uskršnjih jaja i više stotina korpi koje su zajednički radili. Svi ti radovi se nalaze ovde na Tašmajdanu i na Vračaru u okviru te humanitarne izložbe, tako da ko god želi da pomogne ovu akciju može ostavljanjem dobrotvornog priloga, u skladu sa svojim mogućnostima da pomogne ovu akciju", kaže Vukotić.

Cilj je zapravo da se ulepša Uskrs nekom od đaka iz školskih klupa sa ovih opština, koja možda ne mogu na pravi način da proslave ovaj najradosniji hrišćanski praznik.

Na festival su pozvani svi, a pogotovu oni najmlađi odnosno bebe jer će i ove godine na karnevalu biti organizovano simpatično takmičenje u puženju beba u kojoj će najbrža beba osvojiti kolica za prolećne šetnje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()