Vučević: Samo snažna vojska garant slobode i nezavisnosti

U novogodišnjoj noći, mnogi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije će biti na svojim zadacima čuvajući mir, podsetio je ministar odbrane u novogodišnjoj čestici

29.12.2022. 15:11
  • Podeli:
Miloš Vučević_Vojska Srbije_Foto Tanjug_Ministarstvo odbrane-63ad9f56a92ce.webp Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom Nove godine čestitku građanima i poželeo mir, napredak i blagostanje, a vojsci da ostanu snažni, čvrsti i odlučni u plemenitom zadatku očuvanja mira.

"Ispraćamo godinu koja je donela izazove, godinu čija nas je neizvesnost učvrstila u uverenju da je samo snažna i sposobna vojska istinski garant naše slobode i nezavisnosti", naveo je Vučević. On je dodao da su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svesni odgovornosti svog zadatka i ogromnog poverenja građana.

"Zato smo i u 2022. godini predano i naporno radili, obučavali se i opremali, jačali i rasli u nesavladiv bedem pred svakom lošom namerom prema Republici Srbiji", istakao je Vučević, ističući da veruje u svetlu budućnost naše zemlje koja je zasnovana na znanju, radu i odgovornosti mladih naraštaja.

"U mladosti je snaga naše nauke i ekonomije. U mladosti je i snaga naše odbrane", istakao je Vučević. On je dodao da će u novogodišnjoj noći, mnogi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije biti na svojim zadacima čuvajući mir. 

"Poželite im da ostanu snažni, čvrsti i odlučni u svom plemenitom zadatku. Neka 2023. svima vama donese zdravlje i napredak, a našoj Srbiji mir, razvoj i blagostanje", poručio je Vučević, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()