Vučić zahvalio Besonu na svemu što čini za Srbe i Srbiju

Beson je rekao da za 32 godine, koliko dolazi u Srbiju, nijednog trenutka nije bio razočaran srpskim narodom i da je uveren da će Srbi, svom svojom genijalnošću, prevazići izazove koje nosi aktuelni politički trenutak

28.10.2022. 11:26
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Patrik Beson_Sajam knjiga_Foto Tanjug Rade Prelić-1666949016468.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zahvalio francuskom piscu Patriku Besonu, koji boravi u Beogradu kao gost Sajma knjiga, na svemu što već decenijama čini kao prijatelj srpskog naroda i Srbije.

"Zahvaljujem Vam na intelektualnoj nezavisnosti, iskrenosti i poštenju kojima ste, kroz svoja književna dela, približili istoriju i sudbinu srpskog naroda i Srbije francuskoj javnosti", rekao je predsednik Vučić, koji je primio Besona.

Beson je rekao da za 32 godine, koliko dolazi u Srbiju, nijednog trenutka nije bio razočaran srpskim narodom i da je uveren da će Srbi, svom svojom genijalnošću, prevazići izazove koje nosi aktuelni politički trenutak, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Beson je predsedniku Vučiću uručio svoju knjigu "Ðoković: Odbijam, rat zvezde", koju je predstavio na Sajmu knjiga u Beogradu.

Čuveni francuski pisac, veliki prijatelj Srbije, bio je veoma angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti, posebno u odbrani srpskog naroda u periodu od 1995. do 2000. godine koja započinje knjigom objavljenom u Francuskoj - "Krik protiv klevetnika Srbije" (1995).

Beson je napisao više od 80 knjiga kao veoma plodan književnik, autor zapaženih romana i knjiga priča poput "Dara", "Lenjivica", "Veština zavođenja", "Vila Don Kihote", "Stanje duha", "Bogatašica", "Beograd City", "Brabanovi", "Srđan", "Miloš i Milena i Julije i Isak", "Titanika", "Puškinova smrt", "Hristov grob", "Izvesna Melanhonija", "Romani iz mladosti".


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()