Za dlaku izbegnuta tragedija: Prisebnošću dispečera sprečen sudar dva voza u Zemunu

Oba voza su blagovremeno zaustavljena, sudar je izbegnut

19.09.2023. 11:44
  • Podeli:
voz pixabay (2)-6498824e4b162.webp Foto: Pixabay

Zahvaljujući brzoj, prisebnoj i profesionalnoj reakciji dispečera telekomande u stanici Beograd Centar, danas u 9.15 sati izbegnut je sudar dva putnička voza u železničkoj stanici Zemun.

Kako je saopšteno iz "Infrastruktura železnice Srbije", dispečer u novom telekomandnom centru u železničkoj stanici Beograd Centar, iz koga se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd Centar - Novi Sad, reagovao je odgovorno i pravovremeno, nakon što je na monitorima za praćenje saobraćaja odmah registrovan položaj vozova. 

On je naložio da u Centru za daljinsko upravljanje bude isključen napon u kontaktnoj mreži na tom delu pruge, što je odmah i učinjeno i na taj način su se vozovi zaustavili.

Putnički voz koji je iz Bara saobraćao za Beograd Centar ulazio je na deveti kolosek u železničkoj stanici Zemun. 

U isto vreme, prema prvim informacijama sa lica mesta, regionalni voz koji je iz Novog Sada saobraćao ka Beograd Centru krenuo je sa osmog koloseka i bez odobrenja prošao izlazni signal koji je zabranjivao dalju vožnju. 

Oba voza su blagovremeno zaustavljena, sudar je izbegnut, nema povređenih i nema nikakve materijalne štete.

 Na licu mesta je železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja treba da istraži sve detalje događaja. 

Železnički saobraćaj u stanici Zemun trenutno je u prekidu.   

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()