'Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo': Mališani se kroz igru upoznali sa policijskom profesijom

Kroz edukativne radionice najmlađima je na Adi Ciganliji približen rad policije, ali i ukazano na osnove bezbednog ponašanja

Autor: Emilija Pešić
02.09.2023. 20:15
  • Podeli:

"Imati policajca za druga je prava sreća!" - Poruka je koju šalju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u akciji "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo".

Kroz edukativne radionice najmlađima je približen rad policije, ali i ukazano na osnove bezbednog ponašanja. 

Kako se sklopilo jedno novo prijateljstvo danas na Adi Ciganliji saznaćete u prilogu novinarke UNA TV Emilije Pešić. 

Svi oni ozbiljni ljudi u uniformama na ulici danas su postali pravi drugari deci. Na jednom mestu saznali su sve - kako vatrogasci gase požare, šta rade specijalci a šta žandarmerci. Savladali su visoke stene i osnovne korake borilačkih veština.

"Mislim da je jako bitno da od malih nogu da steknu poverenje i u policajce, da im ne pričamo da je to neki bauk, prosto da vide da je te nešto prijatno, i deci i odraslima, da je prijatna atmosfera sa njima", kaže jedan od roditelja.

To je upravo bio i cilj ove akcije MUP-a, kroz prikaz veština, opreme i vozila koja koriste, da približe rad policije.  

"Želimo da najmlađoj populaciji ukažemo i usadimo tu svest, koliko je bezbednost važna i koliko je važno da imaju poverenje u policiju, koja je stub našeg bezbednosnog društva", ističe državni sekretar MUP-a Željko Brkić.

Bez uniforme, ali sa podjednako važnim zadatkom, sa decom je razgovarao i Pažljivko. Spreman na sva pitanja u vezi saobraćaja.

Na ovakvim događajima nesumnjivo uče i stariji. U sklopu priče o bezbednosti u saobraćaju još jednom je poslata poruka i o važnosti nošenja sigurnosnog pojasa.

Sada kada su mališani naučili šta sa sobom nosi koja uniforma i stekli poverenje u svoje nove prijatelje - na njima je da ih nikada ne iznevere. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()