Žandarm Jevremović detaljno opisao napad vehabije: Strela se zaustavila 2 mm od arterije, nije mi bio sumnjiv

"Prvenstveno je bilo rizično da je strela ušla u glavnu arteriju, ali na sreću kada su otvorili, videli su da se zaustavila na 2 milimetra od arterije", rekao je on.

12.07.2024. 11:02
  • Podeli:
žandarm jevremenović jadranka ilić tanjug-6690f0c4c47b0.webp Foto: Jadranka Ilić Tanjug

Miloš Jevremović, pripadnik Žandarmerije koji je strelom ranjen tokom terorističkog napada ispred ambasade Izraela u Beogradu gostovao je u emisiji "Jutro" na TV "Prva". On je opisao kako je izgledao 29. jun, kada se napad desio.

"Bio je to sasvim redovan dan, sve do te situacije kada se sve promenilo. Sećam se svega. Žujović nije bio sumnjiv kada je prišao prvi put, jer se trudimo da pomognemo ljudima i odgovorimo na sva pitanja. Drugi put kada je prišao postao je sumnjiv. Onda se desio napad, desilo se šta se desilo", rekao je Mladenović.

Na pitanje šta su rekle kolege, Jevremović je rekao:

"Kolege su analizirale situaciju, ja sam se trudio da profesionalno odgovorim na taj zadatak, svi su bili zadovoljni mojom reakcijom, dobio sam samo pohvale ", rekao je on.

Kako kaže, kolege i on se trude da sve rade po zakonu i da prate korake za koje su obučeni.

"U takvoj situaciji adrenalin proradi i fokusirate se na zadatak, u ovom slučaju da odbijem napad", rekao je on.

"Strelu nisam izvadio jer sam osetio da mogu da dišem"


Na pitanje zašto nije izvadio strelu iz vrata, što bi većina ljudi refleksno uradila, a što mu je spasilo život, pripadnik Žandarmerije je rekao:

"Osetio sam da mogu da dišem i reagujem. Bilo je kao na filmu, nadam se da niko neće ovo da doživi."

On kaže da je porodica sve saznala putem medija, jer se sve brzo izdešavalo i da su bili pod jakim stresom. Mogao je da komunicira i odmah je mogao da kontaktira sa porodicom nakon operacije.

"Zaustavila se 2 milimetra od arterije"

Što se tiče operacije, on kaže da je operacija prošla najbolje moguće zahvaljujući doktorima.

"Prvenstveno je bilo rizično da je strela ušla u glavnu arteriju, ali na sreću kada su otvorili, videli su da se zaustavila na 2 milimetra od arterije", rekao je on.

On je stakao i da se ne oseća kao heroj.

"Samo sam radio svoj posao. Herojstvo nije samo u tim stvarima, čovek koji se bori za svoju porodicu je heroj", objasnio je Jevremović.

Teroristički napad vehabije Žujovića

Podsećamo, Miloš Žujović je 29. juna oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom, operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()