Završen deveti protest 'Srbija protiv nasilja'

Učesnici protesta su nakon okupljanja pred Skupštinom prošetali do televizije Pink.

01.07.2023. 21:59
  • Podeli:
protest tanjug-64a0773c1e06f.webp Foto: Tanjug

Deveti protest Srbija, koji je počeo okupljanjem građana danas oko 18 časova ispred zgrade Narodne skupštine završen je. 

Kako je i ranije najavljeno, građani su se prevashodno okupili na platou ispred Narodne skupštine, nakon čega su im se obratiti govornici, a zatim su krenuli u šetnju do televizije Pink kako bi izrazili protest zbog najave održavanja novog rijalitija.

Organizatori protesta traže oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

Građanima su se obratili sportski komentator Smiljan Banjac, potom glumica Bojana Novaković, reditelj Stevan Filipović, Suzana Milutinović, jedna od profesorki iz Više škole u Ćupriji, kao i predstavnici "Studenata protiv nasilja".

Učesnici protesta su potom šetnjom došli do televizije Pink.

Kolona demonstranata je stigla do "Pinka" oko 20.25 sati. 

Demonstranti su na ogromnu zastavu koja prekriva zgradu "Pinka" preko projektora pustili natpis "Ko je ubio Olivera Ivanovića".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()