'Život kao priča': Humani čin Petra Ristića za porodicu Đalinac i njihovo lepše sutra

Novinarka UNA televizije Jasna Đurović sa Petrom Ristićem porodici Đalinac odnela je osim bolje budućnosti i jedno pismo

07.01.2024. 08:15
  • Podeli:
biljana đalinac-6599e911654c9.webp Foto: UNA

Petar Ristić je čovek koji je pre nekoliko meseci odlučio da pokloni svoj stan porodici sa decom koja nema krov nad glavom, i isto tako odlučio da toj porodici za koju se opredeli plaća račune.

Ovaj divni gospodin je do sada obišao više od 30 porodica i javljalo mu se na stotine i stotine ljudi, a on je tek nedavno doneo odluku kome će stan i pokloniti.

U specijalnoj božićnoj emisiji "Život kao priča", koju smo emitovali na Badnje veče Petar je ekskluzivno pred kamerama UNA televizije uručio ključeve od stana porodici Đalinac - koja je do maja minule godine bila šestočlana, ali sada je čine majka Biljana i četvoro dece.

Članovi porodice Đalinac su dve decenije živeli kao podstanari - plaćajući račune, kiriju, školujući decu i jednostavno sastavljajući kraj sa krajem sa jednom platom, jer kada se Đura, glava porodice, razboleo ostao je bez posla.

Samo nekoliko meseci pre nego što će izgubiti borbu sa kancerom Đura se venčao sa Biljanom, ženom koju je pre 20 godina sasvim slučajno upoznao u vozu.

Autorka ove neverovatne priče, više puta nagrađivana novinarka Jasna Đurović, pored ključeva stana Biljani Đalinac je odnela još jedan neobični poklon – pismo koje je njen suprug napisao dva meseca pred smrt, uz izvinjenje da je "iz voza morao da izađe koju stanicu ranije".

Celu priču pogledajte u video snimku ispod: 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()