Zlostavljanje bebe u Kraljevu: Zaštitnik građana traži informacije od MUP i Centra za socijalni rad

Osumnjičeni je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je, koristeći odsustvo supruge, u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu pastorku

10.11.2023. 15:00
  • Podeli:
zoran pašalić, 24 okt 2023 - foto M.A. ATAImages-654e376eab4ca.webp Foto: M. A./ATAImages

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova i od Centra za socijalni rad u Kraljevu da ga u roku od 15 dana izveste o svim činjenicama i okolnostima koje su im poznate u slučaju zlostavljanog deteta u Kraljevu, saopštila je Kancelarija Zaštitnika građana.

Zaštitnik građana je na osnovu medijskog izveštavanja došao do saznanja da je 9. novembra ove godine u Kraljevu uhapšen dvadesetogodišnjak iz tog grada zbog sumnje da je u proteklih nekoliko dana u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu bebu.

Prema navodima iz medija, osumnjičeni je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklih nekoliko dana u porodičnom stanu, koristeći odsustvo svoje supruge, u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu pastorku.

Zaštitnik građana je od navedenih organa zatražio informacije potrebne za preduzimanje mera iz svoje nadležnosti, između ostalog i o tome da li su osumnjičeni i majka deteta ranije krivično gonjeni, odnosno osuđivani, i koje su planirane mere Centra za socijalni rad u Kraljevu za podrške žrtvama nasilja u porodici.

Pripadnici MUP-a su 9. novembra uhapsili osumnjičenog A. K. (20) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()