Zlostavljanju pasa nema kraja: Svaki dan stiže nova vest o mučenju životinja

Proveravali smo da li je neko procesuiran zbog prethodnih zločina

Autor: Lena Sladojević
11.02.2023. 22:00
  • Podeli:

Situacija sa zlostavljanim životinjama u Srbiji je alarmantna. U proteklih nekoliko meseci iz vatrenog oružja ubijani su psi u Smederevskoj Palanci, Novom Slankamenu, Gornjem Milanovcu, Nišu, na Kosmaju, saopštavaju društva za zaštitu životinja. Kako su sinoć u Smederevskoj Palanci ponovo ubijena dva psa, proveravali smo šta se dešava sa prethodnim slučajevima i da li je neko procesuiran.

Osim napuštenih pasa, ubijaju se i vlasnički psi. Pre deset dana novinaru Dragiši Kovačevću neko je ubio tri šteneta.

"Moje tri kuce su izašle iz dvorišta i neki lovac, ako mogu da kažem da je lovac, jer taj čovek ne bi mogao da ima dozvolu, ako je uradio jedno takvo krivično delo. Ubio nam je tri kuce, starosti pet, šest meseci i zaista smo bili šokirani", priča Kovačević.

Tu postoji i video nadzor, ali pronađene su i čaure od municije. Slučaj je omah predat policiji, ali je tek nakon deset dana završio u tužilaštvu.

" Ja sam alarmirao sve moguće novine, televizije. To je jedini način da se tim bahatim ljudima koji mogu da nose oružje i koji mogu da budu opasni po okruženje, na neki način ograniči mogućnost da se tako ponašaju".

vakodnevno smo svedoci horora kroz koje prolaze životinje. Od jezivih snimaka u prihvatilištima, do otrovanih i ubijenih pasa na ulicama. A odgovornih nema.

"Moje mišljenje je da institucije ne žele da rade svoj posao. Znači ne može se reći da nemaju kapaciteta jer daju razne izjave da imaju opremu. Mi smo podneli krivične prijave, sve smo dokaze dostavili policiji, sačme koja je nađena prilikom obdukcije, slike, snimke, sve sa Veterinarskog fakulteta, a mi i dalje ne znamo ko nam je postupajući tužilac po ovom predmetu ".

"U Slankamenu su ljudi prepoznali osobu koja je fakat lovac i ne znam zašto nadležni organi negiraju ko je to u pitanju. Oni nemaju pravo ni po jednom zakonu da ubijaju životinje. Jednostavno, to je krivično delo za koje odgovara svako ko to uradi, bio lovac ili ne".

Uprkos svim dokazima, mi smo i dalje svedoci jezivih zločina koji se počinjavaju nad životinjama. Šta još treba da se desi da neko u institucijama počne da radi svoj posao?

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()