Lavrov: EU izgubila 250 milijardi evra zbog sankcija Rusiji

Prema njegovim rečima, zapadne države žele da unište svetsku privredu kako bi Moskvi "očitale lekciju".

08.11.2023. 12:40
  • Podeli:
lavrov-anadolija-1.jpg Foto: Anadolija

Evropska unija je izgubila najmanje 250 milijardi evra zbog sankcija Ruskoj Federaciji, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku šefova diplomatskih misija.

"Ciljevi sankcija se ne kriju - potkopati rusku ekonomiju, naterati političko rukovodstvo da napusti nezavisnu liniju u spoljnoj politici, okrenuti stanovništvo protiv vlade - to je direktno deklarisani cilj", naglasio je Lavrov, prenosi Izvjestia.

Prema njegovim rečima, zapadne države žele da unište svetsku privredu kako bi Moskvi "očitale lekciju".

"Ruska privreda, kako proizilazi iz brojnih statističkih podataka koje je naveo predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, se prilagodila sankcijama i pokazuje visoku stabinost, a godišnji rast ruskog BDP će biti blizu tri odsto, u rasponu od 2,8 do 2,9 odsto", naveo je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Rusije smatra da su vodeće privrede Evrope najviše pogođene sankcijama protiv Rusije "koje podstiče i pojačava pre svega Vašington".

SAD nameću Evropi skupi tečni prirodni gas (LNG) i teraju evropska preduzeća da se presele u inostranstvo zbog nižih troškova poslovanja, a istovremeno i dalje kupuju ruski uranijum i druge kritične materijale, zaključio je Lavrov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()