Mišel pred sastanak u Granadi: EU da se pripremi za proširenje

Mišel je novinarima rekao da je sastanak u Granadi važan jer je to "polazna tačka" za debatu

06.10.2023. 11:10
  • Podeli:
Tan2023-10-0609171687_4 šarl mišel AP PhotoFermin Rodriguez-651fceaf7d3f5.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Fermin Rodriguez

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas, uoči neformalnog sastanka šefova država i vlada u Granadi, da EU mora da se pripremi za proširenje, a da zemlje kandidati moraju da sprovedu reforme. 

Mišel je novinarima rekao da je sastanak u Granadi važan jer je to "polazna tačka" za debatu o strateškoj agendi EU i istakao da je važno da se razjasni nekoliko tačaka. 

"Prvo - sta želimo zajedno u budućnosti, sta su naši prioriteti i šta je naša zajednička politika u budućnosti, uzimajući u obzir izglede o proširenju.

Drugo je kako odlučujemo zajedno, a treće je kako ćemo da uskladimo naše prioritete i zajedničke inicijative u budućnosti", naveo je on. 

On je naglasio da proširenje EU znači da zemlje kandidati moraju da sprovedu reforme. 

"Znaju šta treba da urade. A EU mora da se pripremi", poručio je Mišel i naglasio da je ovo prvi put posle mnogo godina da se "o tako fundamentalnoj temi" vodi debata na tako visokom nivou. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()