Orban: Ideja o sankcijama Srbiji smešna

Dodao je da bez Srbije nema stabilnosti na Balkanu

06.10.2023. 09:42
  • Podeli:
Tan2023-10-0515351871_9 viktor orban AP PhotoManu Fernandez-651fc54c4bcda.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je ideja o uvođenju sankcija Srbiji smešna, kao i da je to nemoguće.

Viktor Orban je to rekao novinarinma uoči početka samita lidera EU i istakao da Srbi poslednje dve godine pate i trpe razne provokacije.

"Morate da razumete kako se Kosovo ponaša. Ne treba da provociraju Srbe", rekao je Orban.

Dodao je da bez Srbije nema stabilnosti na Balkanu i da treba pomoći Srbiji da stabilizuje region.

Lideri EU bi, prema planu, danas trebalo da na zasebnom samitu Evropskog saveta u Granadi razgovaraju o pripremama Unije za novo proširenje, u svetlu odluke o otvaranju pregovora o članstvu sa Ukrajinom i Moldavijom, koja se očekuje do kraja godine.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()