Skoro 9.000 ukrajinskih izbeglica ušlo u Mađarsku

Nosioci dozvola moraju da kontaktiraju lokalnu kancelariju za imigraciju u blizini svog mesta boravka u roku od 30 dana, kako bi podneli zahtev za dobijanje stalnih dokumenata

19.10.2022. 11:17
  • Podeli:
tan2022-3-26-122353648-0-izbeglice-ukrajina-ap-photosergei-grits-tanjug-26.jpg

Skoro 9.000 ukrajinskih izbeglica ušlo je juče na teritoriju Mađarske, saopštili su zvanicnici Nacionalne policije te zemlje.

Ukrajinsku granicu sa Mađarskom prešla je 5.071 osoba, dok je još 3.811 osoba na teritoriju te zemlje stiglo preko graničnog prelaza sa Rumunijom.

Policija je izdala 233 boravišne dozvole sa periodom važenja do 30 dana, prenosi MTI.

Nosioci dozvola moraju da kontaktiraju lokalnu kancelariju za imigraciju u blizini svog mesta boravka u roku od 30 dana, kako bi podneli zahtev za dobijanje stalnih dokumenata, navode zvaničnici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()