Susret u Minhenu: Lajčak i O'Brajen razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik EU je takođe zahvalio O'Brajenu za podršku koju SAD pružaju njegovom radu.

15.02.2024. 09:30
  • Podeli:
miroslav lajčak džejms o brajen twitter MiroslavLajcak-65cdcddb94f42.webp Foto: X/PrintScreen/MiroslavLajcak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Džejmsom O'Brajenom o pitanjima vezanim za Zapadni Balkan, uključujući dijalog Beograda i Prištine, uoči ovogodišnje Minhenske bezbednosne konferencije.

Lajčak je saopštio na  X platformi da su njih dvojica uporedili beleške o najnovijim dešavanjima na Zapadnom Balkanu i izgledima za naredni period, kao i da su dogovorili da ostanu u bliskom kontaktu.

Specijalni izaslanik EU je takođe zahvalio O'Brajenu za podršku koju SAD pružaju njegovom radu.

Podsetimo, pomoćnik američkog državnog sekretara Džejms O'Brajen izjavio je pre nekoliko dana da su SAD zabrinute zbog uredbe Centralne banke u Prištini (CBK) o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i istakao da prištinske vlasti treba da povuku tu odluku.

On je u intervjuu za "Glas Amerike" na albanskom jeziku rekao da je Priština zabranom dinara dovela u pitanje partnerstvo sa Sjedinjenim državama jer je tu odluku donela, uprkos protivljenju Vašingtona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()