Ursula fon der Lajen od danas u dvodnevnoj poseti Srbiji

Predsednicu Evropske komisije ugostiće predsednik Vučić

25.10.2024. 08:04
  • Podeli:
aleksandar vučić ursula fon der lajen instagram buducnostsrbije av-66d2d788ad9ba.webp Foto: Instagram/PrintScreen/buducnostsrbijeav

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen boraviće danas i sutra u radnoj poseti Srbiji, gde će je ugostiti predsednik Aleksandar Vučić, a ispred Palate ''Srbija'' za nju će biti priređen svečani doček.

 Prema programu posete, Vučić i Fon der Lajen danas u 13 časova će posetiti HTEC grupu i prisustvovati predstavljanju projekata finansiranih kroz IPA projekte i EBRD, saopšteno je iz Predsedništva.

U 13.35 časova predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate ''Srbija'', posle čega će uslediti tet-a-tet razgovor Vučića i predsednice Evropske komisije.

Nakon toga biće održani i plenarni razgovori delegacija Republike Srbije i Evropske unije koje će predvoditi Vučić i Fon der Lajen, a zatim slede  njihove izjave za medije.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastaće se sa Fon der Lajen u  15.30 sati u Palati ''Srbija''.

Iz Brisela je ranije najavljeno da do posete Fon der Lajen Zapadnom Balkanu dolazi u važnom kontekstu proširenja, kao i da će fokus biti na procesu proširenja i planovima rasta koji su od ključnog značaja za partnere sa Zapadnog Balkana.

Uoči dolaska predsednice EK, Vučić je rekao da Fon der Lajen dolazi  sa novim paketom, sa novim idejama i sa novim stvarima i da joj je zahvalan zbog toga što je kad god je boravila u Srbiju išla i po unutrašnjosti i pokazala da je to značajno.

Fon der Lajen je 18. jula ponovo izabrana za predsednicu Evropske komisije, kada je najavila da će proširenje EU biti među ključnim prioritetima njenog mandata.

U septembru je organizovala sastanak u Briselu za lidere sa Zapadnog Balkana kome je prisustvovao i Vučić. Fon Der Lajen je poslednji put u Srbiji boravila u oktobru prošle godine, a pre toga i 2022. godine. Ovo je je njena četvrta poseta Zapadnom Balkanu koju je započela u sredu u Tirani. Ona danas boravi u Severnoj Makedoniji i BiH, a u planu je da posle Beograda poseti Prištinu i Crnu Goru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()