Evakuisano 1.300 Nišlija zbog uništavanja bombe zaostale iz NATO bombardovanja

Eksplozivna naprava je teška 1.000 kilograma, s bojevom glavom u kojoj je 430 kilograma eksplozivnog punjenja

21.04.2024. 08:47
  • Podeli:
uništavanje bombe ostale od NATO bombardovanja 1999 u nišu, 21 april 2024 - foto TANJUG OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (1)-6624c1648cd7a.webp Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je jutros da očekuje da će akcija uništavanja bombe zaostale posle NATO bombardovanja, koja je pronađena u niškom naselju Stevan Sinđelić, biti brzo završena i dodao da je 1.300 stanovnika evakuisano bez problema.

Preduzete su sve mere da se rizik svede na najmanji mogući, rekao je Čaušić za RTS

On je dodao da je 1.280 stanovnika naselja u kojem je bomba pronađena tokom izvođenja građevinskih radova u Ulici Aleksandra Medvedeva, samostalno zbrinuto, a 20 je u privremenom smeštaju koji je obezbedio Grad Niš.

Čaušić je rekao da je akcija neutralizacije bombe visokorizična, s obzirom na to da je eksplozivna naprava teška 1.000 kilograma, s bojevom glavom u kojoj je 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Opisujući predstojeću akciju uništavanja bombe, on je precizirao da će biti skinut upaljač s bombe, kako bi bila bezbednija, posle čega će ona biti stavljena u prevozno sredstvo, pod pratnjom transportovana utvrđenom trasom, izmeštena iz grada i uništena na bezbednoj lokaciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()