Građani tzv. Kosova od 1. januara mogu i u Švajcarsku bez vize

Evropski parlament u Strazburu je sredinom aprila, bez glasanja, odobrio odluku o viznoj liberalizaciji za građane tzv. Kosova

24.04.2023. 23:26
  • Podeli:
švajcarska_anadolija 1-6388a29e57ddf.webp Foto: Anadolija

Građani tzv. Kosova od 1. januara 2024. godine moći će da sa važećim pasošem otputuju u Švajcarsku bez vize na 90 dana, saopštio je državni sekretarijat te zemlje, a prenosi danas prištinski Kljan Kosova. 

Švajcarski Srf.ch je preneo da je od Državnog sekretarijata za migracije u Švajcarskoj dobio potvrdu da će građani Kosova i Metohije moći da otputuju u tu zemlju bez vize. 

Evropski parlament u Strazburu je sredinom aprila, bez glasanja, odobrio odluku o viznoj liberalizaciji za građane tzv. Kosova.

Nova pravila će vlasnicima pasoša koje izdaju privremene prištinske vlasti omogućiti da ulaze u EU bez vize na period od 90 dana u bilo kojem periodu od 180 dana, a trebalo bi da počne da se primenjuje najkasnije od 1. januara 2024. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()