Infrastrukture železnice Srbije: Kvar na kontaktnoj mreži, zastoj na pruzi Beograd centar-Rakovica

Železnički saobraćaj se zbog radova odvija samo po jednom, desnom koloseku ove pruge

09.08.2024. 12:58
  • Podeli:
Srbijavoz, voz, vozovi, železnica, železnice srbije - 13 okt 2023 - foto Tanjug Srbijavoz-6576b8d683806.webp Foto: Tanjug/Srbijavoz

Zbog kvara na kontaktnoj mreži BG voz stajao je između Beograd centra i Rakovice, saopštilo je danas preduzeće Infrastrukture železnice Srbije i dodalo da je popravka kontaktne mreže u toku, a da su moguća kašnjenja na toj deonici.

U saopštenju se navodi da su stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" danas u 10.40 časova izvukle kompoziciju BG Voza iz tunela "Stadion", na pruzi Beograd Centar - Rakovica, koja je stajala zbog kvara na kontaktnoj mreži i prevezle je do železničke stanice Beograd Centar.

U toku su radovi na popravci kontaktne mreže na ovom delu pruge, a železnički saobraćaj se zbog radova odvija samo po jednom, desnom koloseku ove pruge, što prouzrokuje znatna zakašnjenja vozova na relaciji Beograd Centar - Rakovica. 

Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije maksimalno su angažovane da kvar na kontaktnoj mreži na ovom delu pruge bude što pre otklonjen i pruga ponovo osposobljena za redovan saobraćaj vozova.

Kako se navodi, u tunelu "Stadion", na pruzi Beograd Centar - Rakovica, zbog kvara na kontaktnoj mreži stajao je putnički BG Voz koji je saobraćao između Resnika i Ovče od 6.10 sati.

Prema podacima "Srbijavoza", u ovom BG Vozu bilo je ukupno 75 putnika, od kojih je njih tridesetak samovoljno napustilo voz, uprkos protivljenju železničkog osoblja u vozu, a bezbednost ljudi u železničkoj garnituri nije bila ugrožena.

Dodaje se i da se Infrastruktura železnice Srbije izvinjava putnicima i korisnicima usluga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()