"Da idemo tamo gde su nam vrata otvorena": Zavetnici i Dveri vode Srbiju u BRIKS

EU ima alternativu, a ona okuplja vodeće svetske ekonomije i kontroliše preko 50 odsto svih svetskih resursa, kaže Milica Đurđević Stamenkovski

14.11.2023. 14:11
  • Podeli:
zavetnici, dveri, milica đurđević stamenkovski, boško obradović, nacionalno ujedinjenje - 13 okt 2023 - foto M.K. ATAImages-655371e47b302.webp Foto: M.K./ATAImages

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da će koalicija "Nacionalno okupljanje" koju čine Srpski pokret Dveri i srpska stranka Zavetnici, zatražiti da Srbija postane deo BRIKS-a.

"Vreme je da Srbija izađe iz briselske izolacije. Evropska unija ima alternativu, a to je BRIKS", poručila je Đurđević Stamenkovski.

Ona je u izjavi za medije navela da BRIKS okuplja vodeće svetske ekonomije i da kontroliše preko 50 odsto svih svetskih resursa, ne računajući zemlje članice koje su na čekanju, kada će taj procenat, prema njenoj oceni, biti još veći. 

"Srbija je preko 20 godina zarobljena u zamci evropskih  integracija, posledice su gubitak suvereniteta i razgradnja domaće privrede, vreme je da  izađemo iz briselske izolacije. Evropska unija ima alternativu i to je BRIKS", rekla je ona.

Prema njenim rečima, BRIKS danas kontroliše preko 50 odsto svih  svetskih resursa, okuplja vodeće  svetske ekonomije.

Dodala je i da su članice BRIKS-a prema Srbiji prijateljski nastrojene, u odnosu na Evropsku uniju čija se politika, prema njenim rečima, zasniva na ucenama.

"Članice BRIKS-a ne priznaju nezavisnost tzv. Kosova, a prema svim anketama, građani Srbije imaju veće poverenje u BRIKS nego u EU", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Istakla je da će Nacionalno okupljanje zatražiti da Srbija postane deo BRIKS-a, jer su tamo, prema njenim rečima, vrata za našu zemlju otvorena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()