Deo opozicije se ujedinio pred izbore: Lista "Srbija protiv nasilja" zvanično kreće u kampanju

Nosioci izborne liste su Miroslav Aleksić i Marinika Tepić

03.11.2023. 12:50
  • Podeli:
ujedinjenje opozicije srbija protiv nasilja - foto una (3)-6544d81349b83.webp Foto: UNA

Lideri stranaka okupljenih oko protesta "Srbija protiv nasilja" potpisali su Koalicioni sporazum i zajedno će izaći na izbore zakazane za 17. decembar. 

Posle potpisivanja sporazuma, lideri stranaka obratili su se javnosti ispred Skupštine Srbije i saopštili da će izborna lista nositi naziv - "Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić (SSP, NPS, ZLF, NDBG, Ekološki ustanak – Ćuta, DS, PSG, SRCE, Zajedno, PzP, Sloga, NLS)".

U nazivu liste pobrojane su sve stranke i organizacije koje čine ovu koaliciju, a ima ih ukupno 11. Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka čestitao je na ujedinjenju.

"Kao što pada ova kiša tako će da padne i ova vlast. Pozivam građane da 17. decembra da odluče. Izbor je prost", poručio je Jovanović.

Na konferenciji se obratio i Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta: 

"Dragi ljudi ovo su sjajne vesti. Hvala za sve ono što smo do sad uradili, ako je ovo prvi korak, dobro nam ide. Srbija će nakon 17. decembra izgledati potpuno drugačije. Zahvaljujem se i na ovoj kiši koja nam poručuje da će borba iti teška. I po kiši i po snegu. Moram da ukažem i na jednu činjenicu, a to je da je danas šest meseci od masovnih ubistava u OŠ 'Vladislav Ribnikar', sutra će biti u selima u okolini Mladenovca. To je jedna velika odgovornost koji nosimo i u ovu izbornu kampanju i koju smo nosili tokom protesta", poručio je Lazović.

Zatim se obratio predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

"Lista 'Srbija protiv nasilja' i zvanično kreće u kampanju, krećemo u prikupljanje potpisa, sve s ciljem da zajedno ujedinjeni s građanima Srbije 17. decembra izaberemo Srbiju budućnosti, bez nasilja, izvesnosti, u kojoj će svi biti zadovoljni i mladi i penzionera. Mislim da mi to možemo, pozivam građane da se pridruže i pomognu u borbi. Srbija je naša zemlja i mi svi imamo pravo da se za nju borimo", poručio je Aleksić.

 Nosioci izborne liste su Miroslav Aleksić i Marinika Tepić i kako je potpisano sve izborne radnje u ime Koalicije se moraju preduzimati isključivo zajednički.

Podsetimo, ranije danas je održan sastanak u prostorijama Stranke slobode i pravde gde je i potpisan je Koalicioni sporazum. Sastanku su prisustvovali lider SSP Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik zajedno Nebojša Zelenović, lider SRCE Zdravko Ponoš, lider PSG Pavle Grbović.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()