Đurđević i Obradović razgovarali sa Marijom Zaharovom u Skoplju

Predstavnica ruskog Ministarstva upoznata sa odlukom premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da se Srbima na KiM zabrani glasanje

01.12.2023. 15:40
  • Podeli:
mililca đurđević stamenkovski, marija zaharova, boško obradović, 1 dec 2023 - Info služba Dveri-6569f046a9b31.webp Foto: Promo/Info služba Dveri

Lideri koalicije Nacionalno okupljanje Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović održali su na marginama zasedanja OEBS-a u Skoplju sastanak sa portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marijom Zaharovom.

Predsednik Dveri, Boško Obradović, upoznao je predstavnicu ruskog ministarstva sa odlukom premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da se Srbima na KiM zabrani glasanje na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, navodi se u saopštenju na sajtu Dveri.

On je pozvao Rusiju da svojim autoritetom utiče na predstavnike međunarodnih misija na KiM, pre svega UNMIK i OEBS, da ispoštuju Rezoluciju 1244 i srpskom narodu omoguće da glasaju na Kosovu i Metohiji.

Predsednica Zavetnika zahvalila je tom prilikom na podršci koju Rusija pruža očuvanju KiM u sastavu Srbije.

"Nacionalno okupljanje je čvrsta garancija da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji i da neće pristajati na zapadne ultimatume", rekla je Đurđević Stamenkovski, saopšteno je iz koalicije.

Ona je rekla i da se Nacionalno okupljanje protivi primeni francusko-nemačkog plana kao i približavanju NATO.

Obe strane su se saglasile da je očuvanje tradicionalno prijateljskih srpsko-ruskih odnosa u strateškom interesu obe zemlje, navodi se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()