GIK: Izbori tokom prepodneva u Beogradu bez ikakvih konflikata i problema

Ukupan broj upisanih birača za današnje izbore za odbornike Skupštine grada Beograda iznosi 1.602.150.

02.06.2024. 10:54
  • Podeli:
izbori u beogradu 2024 vladimir šporičić tanjug-665c150f7fa6c.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Lukić izjavio je da su jutros u 7.00 sati otvorena sva biračka mesta u Beogradu u skladu sa zakonom i da protiču bez bilo kakvih konflikata i problema na samim biračkim mestima.

U Beogradu je do 10.00 časova glasalo 9,32 odsto građana upisanih u jedinstveni birački spisak, saopštila je Gradska izborna komisija.

Otvoreno je svih 1.265 biračkih mesta koja se zatvaraju u 20.00, rekao je Lukić na prvoj  konfenrenciji za novinare u 10.00 sati.

On je najavio da ć prvi podaci o izlaznosti biti saopšteni za 10.00 časova i naglasio da će izlazanost biti objavljivana na svaka dva sata.

Konferenije za novinare su zakazane i za 12.00 i 20.30 časova.

On je podsetio da je više od 1.900 domaćih i stranih posmatrača akreditovano i može da prati rad biračkih odbora. 

Više od 400 članova opštinskh izbornih komisija koje učestvuju u radu na sprovođenju izbora, 60 članova GIK i opštinske i gradske uprave angažovano je na spovođenju izbora kako bi obezbedili uslove da izbori prođu u potpunosti sa zakonom.

Lukić je naglasio da je plan da posle zatvaranja biračkih mesta održe konferenciju za štampu, a i toku noći, kada budu imali prve relevantne podatke.

"Rezultate objavljujemo tek nakon duple provere u statistici, podaci koji budemo objavili biće zvanični i  potpuni, kasnije u odnosu na one koje objavljuju sranke, a to je zato što čekamo originalne zapisnike i duplu proveru", rekao je Lukić.

Ukupan broj upisanih birača za današnje izbore za odbornike Skupštine grada Beograda iznosi 1.602.150.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()