Gradska izborna komisija: Na osnovu 94,47 obrađenih biračkih lista oko SNS ima 64 odbornika

Na drugom mestu je lista "Savo Manojlović - I ja sam Beograd" koja je osvojila 21 mandat, a na trećem "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović" sa 14 mandata

03.06.2024. 20:18
  • Podeli:
gradska izborna komisija beograda, GIK - 3 jun 2024 - foto Beoinfo-665e088e32a73.webp Foto: Beoinfo

Izborna lista "Aleksandra Vučić - Beograd sutra" osvojila je 52,8 odsto glasova i 64 mandata u Skupštini grada Beograda, prema preliminarnim rezultatima na osnovu 94.47 odsto obrađenih biračkih mesta, koje je na večerašnjoj sednici utvrdila Gradska izborna komisija (GIK).

Na drugom mestu je lista "Savo Manojlović - I ja sam Beograd" osvojila je 17,71 odsto glasova i 21 mandat, a na trećem "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović" sa 12,15 odsto glasova i 14 mandata.

Prema najnovijim podacima GIK, lista "Mi - Snaga naroda - prof. dr Branimir Nestorović" koja je osvojila 8,14 odsto glasova i 10 mandata, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje. 

Kao manjinska stranka, cenzus je prošla i izborna lista "Ruska stranka - Srbija i Rusi braća zauvek" koja je osvojila 1,16 odsto glasova i jedan odbornički mandat.

Ostale liste nisu prošle cenzus na izborima za Skuštinu grada Beograda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()