Jeremić podneo ostavku na mesto predsednika Narodne stranke

Istakao je da se neće ponovo kandidovati za predsednika stranke

22.12.2023. 21:21
  • Podeli:
vuk jeremić, 19 nov 2023 - foto tanjug jadranka ilić (2)-6567553ac93f6.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vuk Jeremić saopštio je večeras da je podneo ostavku na mesto predsednika Narodne stranke.

On je na društvenoj mreži Iks naveo da je odluku doneo pre nekoliko dana, a da ju je večeras saopštio članovima Predsedništva stranke. 

"Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke, i neophodan preduslov za to da bi ona mogla da se ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima. Ponosim se što sam u prethodnih šest godina imao čast da predvodim izuzetne ljude, kojima je interes naroda i Srbije bio na prvom mestu. Oni su mi postali porodica i moći će uvek na mene da računaju", saopštio je.

Jeremić je istakao da se neće ponovo kandidovati za predsednika stranke, a da će novi lider biti izabran na izbornoj skupštini.

"O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu. Podržavamo zahteve građana i opozicionih stranaka da dođe do novih izbora na svim nivoima, u skladu sa zakonom. Nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti u kojima smo se borili, nema sumnje je da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac u političkom životu naše zemlje. Poštujući to, moje kolege iz Predsedništva i ja smo odlučili da do daljnjeg u javnosti nastupamo samo u ličnom kapacitetu", napisao je on i dodao:

"Želim da se od srca zahvalim svim građanima Srbije koji su nam na ovim izborima poklonili poverenje, kao i svim svojim saborcima na nesebičnom zalaganju u prethodnim mesecima u borbi za vrednosti i politiku u koju iskreno verujemo. Srbija zaslužuje mnogo više i mnogo bolje od onoga što danas ima. Nastaviću da činim sve što je u mojoj moći da se to ostvari."

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()