Koalicija NADA: Decentralizacija neophodna za ravnomeran razvoj zemlje

Navedeno je da budžet mora drugačije da se planira, da bi se smanjio pritisak stalnog doseljavanja stanovništva u velike gradove - Beograd i Novi Sad

28.11.2023. 14:14
  • Podeli:
NADA, predizborna kampanja - 28 nov 2023 - foto Tanjug Koalicija NADA (2)-6565e6f5c04c5.webp Foto: Tanjug/Koalicija NADA

Predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović istakao je da ta koalicija ima program za ekonomiju i decentralizaciju zemlje.

On je prilikom posete Nišu, zajedno sa ostalim predstavnicim koalicije koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Nova DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), rekao da se zalaže da gradovi i opštine imaju veće ingerencije i veći budžet za svoj razvoj.

Jovanović je dodao da koalicija NADA želi da sprovede regionalizaciju zbog ravnomernog razvoja zemlje i dekoncentraciju raznih institucija.

Predsednik POKS-a i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović je naveo da budžet mora drugačije da se planira, da bi se smanjio pritisak stalnog doseljavanja stanovništva u velike gradove - Beograd i Novi Sad. 

"Potrebno je veće ingerencije dati opštinama i gradovima i ostaviti im više novca za razvoj njihove infrastrukture i privrede, a smanjiti izdvajanja u republički budžet", rekao je Mihailović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()