Koalicija NADA: Poljoprivreda da bude strateška grana privrede

Jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović rekao je da će pitanje hrane biti jedno od najvažnijih pitanja u budućnosti

14.11.2023. 14:42
  • Podeli:
Miloš Jovanović Novi DSS Foto NADA-6550c6de18d18.webp Foto: NADA

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS posetila je poljoprivredno gazdinstvo u Ljigu i naglasila da poljoprivreda treba da bude strateška grana privrede i u skladu sa tim da država mora poboljšati uslove rada seljacima.

Jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović rekao je da će pitanje hrane biti jedno od najvažnijih pitanja u budućnosti i zbog toga Srbija ima komparativne prednosti u odnosu na druge. 

"Mi ćemo učiniti sve da srpskom seljaku obezbedimo mnogo veće subvencije, bolju konkurentnost na tržištu, da ga edukujemo i ukinemo akcize na gorivo" - izjavio je Jovanović.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović je rekao da država mora uvesti sistem predvidljivosti i stabilnosti otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()