Koalicije oko SNS-a predale liste za lokalne izbore u Nišu i Valjevu

Predsednica parlamenta Ana Brnabić, raspisala je u petak lokalne izbore za odbornike skupština 66 gradova i opština koji će biti održani 2. juna.

28.04.2024. 14:28
  • Podeli:
sns-662e40b9205cb.webp Foto: TANJUG/STR

Srpska napredna stranka (SNS) sa koalicionim partnerima predala je svoje liste gradskim izbornim komisijama u Nišu i Valjevu .

Koalicija okupljena oko niških naprednjaka predala je niškoj Gradskoj izbornoj komisiji listu "Aleksandar Vučić - Niš sutra" za učešće na lokalnim izborima 2. juna.

Nosilac liste je Dragoslav Pavlović (SNS), bivši direktor JKP Mediana, rekao je za Tanjug da je predato više od 1.600 potpisa kojim se ta lista kandiduje za lokalne izbore.

U vrhu liste su i predsednik niških socijalista Igor Novaković i lekar na kardiohirurgiji Milan Lazarević, kao i Ivan Mihajlović, direktor JKP Mediana, Mihajlo Zdravković, direktor Aerodromi Srbije i Luka Gašević, direktor Gerontološkog centra.

SNS je u Nišu potpisao koalicioni sporazum sa SPS, Socijaldemokratskom partijom Srbije, PUPS - Solidarnost i pravda, Jedinstvenom Srbijom, Srpskom radikalnom strankom, Pokretom socijalista i Srpskom strankom Zavetnici.

"Radi se o širokoj, patriotskoj koaliciji s novim licima i očekujemo ubedljivu pobedu na lokalnim izborima", rekao je Pavlović.

Na listi je 61 kandidat za odbornike, a Gradska izborna komisija Niša ima 24 sata da pregleda listu.

Naprednjaci u Valjevu sa koalicionim partnerima predali su Gradskoj izbornoj komisiji u Valjevu izbornu listu, sa više od 1.000 potpisa građana, za lokalne izbore koji će biti održani 2. juna.

Prvo mesto na izbornoj listi "Aleksandar Vučić – Valjevo sutra", na kojoj je 51 kandidat iz 10 političkih partija, zauzima aktuelni gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, predsednik valjevskih naprednjaka i kandidat za gradonačelnika.

Drugi na listi kandidata za odbornike je član Socijalističke partije Srbije Đorđe Milanović, treća na listi je Zorica Jocić (SNS), a četvrti je bivši gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović (SNS), prenose Kolubarske.

Socijalističku partiju Srbije na izbornoj listi "Aleksandar Vučić – Valjevo sutra", predstavlja šest kandidata.

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda (PUPS), Zavetnici i Srpska radikalna stranka (SRS) imaju po dva kandidata, dok Zdrava Srbija (ZS), Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), Narodna seljačka stranka (NSS) i Jedinstvena Srbija (JS) imaju po jednog kandidata za odbornika u Skupštini grada Valjeva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()