NADA: Za očuvanje kulturnog nasleđa, ćiriličnog pisma, veće uloge SPC

'Moramo da čuvamo i negujemo ćirilicu, jer su latinični natpisi počeli potpuno da dominiraju', navodi predsednik Nove DSS Miloš Jovanović

05.12.2023. 11:22
  • Podeli:
miloš jovanović, NADA, predizborna kampanja - 28 nov 2023 - foto Tanjug Koalicija NADA (1)-6565e70fb4c2f.webp Foto: Tanjug/Koalicija NADA

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS zalagaće se za očuvanje i negovanje kulturnog nasleđa srpskog naroda i ćiriličnog pisma, kao i za značajniju ulogu SPC.

"Identitetsko utemeljenje nije samo pitanje nacionalne istorijske sinteze, već  pitanje i uloge naše crkve, koja mora da bude značajnija u našem društvu, jer nas ujedinjuje i drži na okupu, kao naciju i kolektiv", rekao je predsednik Nove DSS Miloš Jovanović.

On je ukazao da je to pitanje i kulture i ćirilice koju, kako je naveo, "moramo da čuvamo i negujemo, jer su latinični natpisi počeli potpuno da dominiraju". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()