Održan još jedan protest ispred RIK, završen ispred RTS-a

Protest je večeras održan i u Zrenjaninu

28.12.2023. 20:21
  • Podeli:
protest rik nemanja jovanović tanjug-658dca9742607.webp Foto: Nemanja Jovanović/Tanjug

Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) održale su večeras još jedan protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), a završile ga kao i prethodne večeri ispred zgrade RTS.

Saobraćaj koji je bio blokiran u delovima ulica Kralja Milana, Kneza Miloša, Takovskoj kao i u Bulevaru kralja Aleksandra je normalizovan.

Predstavnici koalicije SPN ponovili su ispred RIK-a zahteve koji se odnose na ponavljanje izbora, a zatim su pozvali okupljene ponovo u protestnu šetnju ka RTS-u nezadovoljni izveštavanjem tog medija.

Jedan od nosilaca liste Miroslav Aleksić rekao je da je RTS "ostao nem" za sve što se proteklih dana dešavalo kao i za štrajk glađu njihovih kolega.

Ispred zgrade RTS-a predstavnici koalicije pročitali su vesti, kako su rekli, "slobodnog dnevnika" RTS-a i upitali zašto u njihovom programu nema mesta za izveštaj CRTE ni za njihove članove RIK-a.

Rekli su i da podržavaju protest koji studenti najavljuju za sutra.

Na skupu su bili predstavnici koalicije SPN Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, Miroslav Aleksić, Đorđe Pavićević, Mila Popović, Vladimir Obradović, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović.

Predstavnik studenata Nikola Ristić objavio je prethodno na društvenoj mreži X da će se studenti sutra u podne okupiti ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave gde nameravaju da ostanu do subote u 12.00 sati, kada će se, kako je rekao, pridružiti protestu inicijative "Proglas".

Protest je večeras održan i u Zrenjaninu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()