Opozicija u Nišu traži ponavljanje izbora na dva mesta u Medijani

GIK u Nišu donela je 9. juna drugu odluku o preliminarnim rezultatima za izbor odbornika u Skupštini grada Niša, koja je identična odluci usvojenoj 3. juna

12.06.2024. 13:53
  • Podeli:
dr dragan milić niš ata images-666087f443d5b.webp Foto: ATA Images

Predstavnici četiri opozicione liste koje su prešle cenzus na izborima u Nišu na zajedničkoj konferenciji za novinare, saopštile su da traže ponavljanje izbora na biračkim mestima broj 10 i 18 u gradskoj opštini Medijana.

Kao razloge su naveli falsifikovanje broja glasova i neregularnost glasanja van biračkog mesta. Žalbe su, navode, podnete Višem sudu.

Gradska izborna komisija u Nišu donela je 9. juna drugu odluku o preliminarnim rezultatima za izbor odbornika u Skupštini grada Niša, koja je identična odluci o preliminarnim rezultatima usvojenoj 3. juna.

Prema toj odluci, koaliciji okupljenoj oko Srpske napredne stranke pripalo je 30 mandata, Ruskoj stranci jedan mandat, dok je grupi građana "Dr Dragan Milić“ pripalo 16 mandata, koaliciji "Biramo Niš" 10 mandata, pokretu "Kreni promeni" dva, a dva mandata dobija i koalicije "Ujedinjeni – Nada za Niš". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()