Počeo novi protest 'Srbija protiv nasilja' ispred RIK-a

Građani su krenuli u šetnju do crkve Sv. Marka gde će zapaliti sveće u pomen Olivera Ivanovića

16.01.2024. 18:48
  • Podeli:
protest srbija protiv nasilja AP PhotoDarko Vojinovic) tanjug-65a6cce64b20c.webp Foto: AP PhotoDarko Vojinovic Tanjug

Sa zahtevom da se ponište rezultati izbora u Srbiji, stotine građana okupilo se večeras u Beogradu na još jednom protestu na koji je pozvala opoziciona koalicija "Srbija protiv nasilja".

Marinika Tepić, koja je predvodila listu "Srbija protiv nasilja" na izborima, ponovila je da ta koalicija traži nove izbore po novim uslovima, uz tvrdnju da je na glasanju 17. decembra došlo do izborne krađe.

Osvrnula se na početak rasprave u Evropskom parlamentu sutra (17. januar), ocenjujući da će ta evropska institucija raspravljati o "pokradenim izborima u Srbiji".

Tepić je od 18. decembra u sedištu izborne komisije trinaest dana štrajkovala glađu, sa zahtevom da se ponište izborni rezultati. U štrajku joj se pridružilo još nekoliko opozicionih političara.

Štrajk je prekinula 30. decembra, na zahtev lekara.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" je svakodnevne proteste otpočela dan nakon glasanja, a poslednji protest sa zahtevom da se izbori ponište održan je 30. decembra, u organizaciji građanske inicijative "Proglas".

Nakon skupa ispred RIK-a, demonstranti su krenuli u šetnju centrom Beograda do crkve Svetog Marka, gde će zapaliti sveće za ubijenog političara Olivera Ivanovića.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()