Predata Izborna lista "Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka" za Vojvodinu

Pokrajinsku listu SRS-a podržalo je 5.933 birača

18.11.2023. 16:09
  • Podeli:
SRS Facebook-6558d3b60b1a3.webp Foto: Facebook@Srpska radikalna stranka

Pokrajinska izborna komisija prilima je danas u 14:40 časova Izbornu listu "Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka", koju je podnela Srpska radikalna stranka, a koju je podržalo 5.933 birača.

Pokrajinska izborna komisija je dužna da donese odluku o proglašenju izborne liste u roku od 48 časova od njenog podnošenja, navodi se u saopštenju komisije.

„Srpska radikalna stranka se od svog osnivanja zalaže za unitarnu srpsku državu, koja podrazumeva jedan parlament, jednu vladu i jednog predsednika, bez autonomnih pokrajina. Autonomija Vojvodine nema istorijsko utemeljenje, niti ekonomsko opravdanje i uvek je potencijalna klica separatističkih težnji. Srpska radikalna stranka se zalaže za suštinsku, dubinsku decentralizaciju državne uprave i prenos nadležnosti sa centralnog nivoa na nivo lokalnih samouprava“ – istakao je Đurađ Jakšić, prvi na listi kandidata i predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke.

 Srpski radikali pozivaju narod da 17. decembra, masovno izađe na izbore i svojim glasom podrži one koji ih nikada nisu izneverili, nikada nisu izdali i uvek su bili najčvršći bedem odbrane srpskih nacionalnih interesa, navodi se u saopštenju ove stranke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()