RIK doneo konačnu odluku: Broj birača za predstojeće izbore je 6.500.666

Osim o broju birača, raspravljano je i o razrešenjima i imenovanjima predstavnika funkcija u lokalnim izbornim komisijama

15.12.2023. 21:56
  • Podeli:
republička izborna komisija, 26 nov 2023 - foto tanjug tara radovanović (3)-65637bd8998f3.webp Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Republička izborna komisija (RIK), na večerašnjoj sednici u Beogradu, donela je odluku o utvrđivanju konačnog broja birača u Republici Srbiji za izbore za narodne poslanike raspisane za 17. decembar i taj broj iznosi 6.500.666.

Kako je saopšteno iz RIK-a, ovaj konačan broj birača odnosi se na sve jedinice lokalne samouprave na svim biračkim mestima na dan 15. decembra 2023. godine.

Osim o broju birača, RIK je raspravljao o razrešenjima i imenovanjima predstavnika funkcija u lokalnim izbornim komisijama, kao i o imenovanjima u lokalnim izbornim komisijama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()